dimarts, 23 d’octubre del 2012

Fins i tot per correu ordinari!



Des que va néixer la meva filla que rebem vàries subscripcions (que no recordo haver fet) a casa. Una d'elles és d'una coneguda casa alimentària que, amb molt bona voluntat, ens envien trimestralment una "guia" de nutrició i salut juntament amb un conjunt de "regals". De les mostres ja en parlo en aquesta entrada, avui us vull parlar de la guia. El format és el següent:

  • 3 pàgines sobre creixement i desenvolupament: sort que guia la dels 6/9 mesos es titula "Quiero jugar con mis papás", perquè en dediquen un sol paràgraf!
  • 1 pàgina sobre vacunes
  • 2 pàgines sobre alimentació en general. Aquí ja es van enfocant cap al que els interessa perquè pregunten quins nutrients necessita el teu bebè a aquesta edat? i a la següent pàgina et mostren el ventall de productes que comercialitzen
  • a la pàgina 11 fan el mateix amb la llet, 1 pàgina per explicar què ha de contenir una llet artificial i 2 per explicar els nutrients que porta la seva llet artificial i pretendre fer-nos creure que és igual que la llet materna
  • finalment dediquen 18 pàgines a tirar-se floretes sobre com són de sans tots els seus productes, inclosos els potets de fruites que són 100% fruita pelada, 100% natural, sense sucres afegits i sense conservants ni colorants. D'acord que podem fer conserves sense conservants, però duraran tant com les que venen aquesta casa?
Queda clar que és un catàleg per vendre els seus productes, però el que no entenc és per què no van directament al gra i en canvi entren en mètodes de criança, com per exemple, com dormir. A la pàgina 6, diuen explícitament que la criatura ha de dormir a la seva habitació, ja que si dorm amb els pares, es transformarà en un hàbit. I jo em pregunto, no tenim pas un hàbit cadascun de nosaltres a anar a dormir al mateix llit cada nit (bé, això fem la majoria!). Quin problema hi ha en que els nostres bebès ho facin al dels seus pares, o a un al costat? Dic jo que la decisió d'on ha de dormir el nadó l'ha de prendre la parella que té la criatura, no una "guia" de nutrició! Però és que continua dient que si dorm al llit dels pares no podrà conciliar el son quan es senti sol/a...dic jo que això passarà dormi on dormi. Si es sent sol/a i vol estar acompanyat/da pot estar on sigui que ens reclamarà. Una altra cosa és que tingui els seus objectes de transició (o no els necessiti) i no es senti sol/a, però aquests els pot tenir allà on vulguem nosaltres! El cas és, per què qualsevol, fins i tot una guia de nutrició es veu en cor d'aconsellar als pares com han de criar els seus fills i filles?

2 comentaris:

  1. Ei a mi l'altre dia em va passar una altre cosa al·lucinant. Em va trucar al mòbil una senyora molt educada dient que ja sabia que havia estat mare i que com em trobava, que com havia anat tot, bla bla, jo flipant fins que em va treure la pregunta de : tens coneixements de primers auxilis per bebès ? i llavors ja vaig recordar que quan va néixer l'Arnau em van voler vendre una enciclopèdia mèdica (llibres, DVD's,etc) sobre bebès. A partir d'aquí la senyora no va parar de disparar amb preguntes tipus : saps que fer si s'està ofegant, saps distingir els símptomes d'una meningitis ?? vaig anar contestant fins que al final em feia sentir fatal per que, evidentment no sabia totes les respostes (sóc mare però no metge ni infermera de pediatria !!)i li vaig dir clarament que fa sabia que em voldria vendre el producte i que no estava interessada i ella va i la molt "xula2 em pregunta: no et va bé gastar-te 0,50 cèntims al dia i així saber com ajudar el teu fill ?, vaig sentir una ràbia contra aquella desconeguda !!!! li vaig dir no, no em va bé ni vull gastar-me aquests diners, gràcies i bon dia i vaig penjar. Increïble, arribo a ser una mare primerenca i amb un postpart difícil i compro el producte. No trobo gens bé que per vendre utilitzin l'alteració hormonal que patim les dones després de parir, la inseguretat i la por que al teu fill li passi alguna cosa, .... Així que si us truquen esteu alerta!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres! Recordo que a mi també em van trucar! Jo vaig flipar molt perquè no em va fer preguntes sinó que em va fer com un curset accelerat de primers auxilis per telèfon i al final de tot em venia els llibres i els dvd. Em va faltar prendre apunts! jajaja! Veig que han canviat la tàctica i és més agressiva... em sembla molt malament!

      Elimina