dijous, 23 d’abril del 2015

Racons de lectura

Llibres, llibres, llibres per tot arreu. Diuen que així és la millor manera de motivar el plaer per la lectura en els més petits. Els llibres digitals fan que cada vegada sigui més difícil tenir llibres en paper, però sí podem tenir "escampats" els infantils. En el nostre cas, vam començar amb un raconet de lectura al menjador, que és el lloc on realment fem vida, i així la majoria de dies tenim algun conte al sofà. Per l'espai que hi tenim, els contes estan posats de manera que només es vegi el llom del conte (foto 1). Per als més petits crec que això fa que els costi més triar el conte ja que només en veuen una petita part. 
Foto 1. Primer racó de lectura, al menjador
Més endavant, com que el volum de contes augmentava considerablement, vam decidir fer un raconet de lectura a l'habitació de la Nutxi. D'aquesta manera augmentàvem l'escampall de contes per la casa i a més habilitàvem un nou espai de lectura. Aquest cop vam poder posar unes estanteries petitones que ens permeten posar els contes de forma frontal, així es poden veure les portades (foto 2). L'avantatge d'aquest sistema és que les criatures poden veure millor quin conte volen triar a la vegada que sobresurten menys de la paret i per tant, és ideal per posar en un passadís o en un espai reduït. El principal desavantatge és que si la paret és petita, com és el nostre cas, també hi caben menys contes. El que faig jo és que en deixo uns quants d'exposició i la resta els tinc a un altre prestatge i els vaig rotant regularment. Hi voldria posar un sofà petitó al costat però l'espai és molt limitat, aixi que properament hi posaré un petit coixí per fer-ho més acollidor.
Foto 2. Segon racó de lectura, a l'habitació
Què us sembla? Com teniu vosaltres organitzats els contes? Aprofito per desitjar-vos que tingueu una esplèndida diada de Sant Jordi!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada